Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

ΕΦΑΓΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΟΥΜ-ΚΟΥΑΤ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ. ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ;




Ραντεβού στην Κέρκυρα!!! Το κουμ-κουάτ καλλιεργείται εκτεταμένα στο νησί και έχει ανακηρυχθεί προϊόν ποιότητας προστατευμένης γεωγραφικής ένδειξης. Το όνομα κουμ- κουάτ σημαίνει χρυσό πορτοκάλι στα Κινέζικα των Μανδαρίνων και είναι πολύ διαδεδομένο στην Κίνα και στην Ιαπωνία. Αειθαλές δέντρο, με λευκά αρωματικά άνθη, δεν ξεπερνά τα 2,5 μέτρα ύψος  και αναπτύσσεται σε ηλιόλουστες θέσεις προστατευμένες από τους παγετούς. Επίσης, μπορείτε να το καλλιεργήσετε σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι σας. Το κουμ-κουάτ παράγει καρπούς που μοιάζουν με μικροσκοπικά πορτοκάλια και ωριμάζουν Γενάρη με Φλεβάρη. Ο καρπός έχει κουκούτσια και τρώγεται με τη φλούδα ενώ όπως όλα τα εσπεριδοειδή  είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α και C. Η γεύση του όμως είναι ιδιαίτερα οξεία και γλυκόπικρη γι’ αυτό και συνήθως δεν τρώγεται ωμό. Είναι όμως εξαιρετικό για λικέρ, μαρμελάδες και γλυκό του κουταλιού. Γιαυτό το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της Κέρκυρας πηγαίνει στη μεταποίηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου